lunes, 2 de noviembre de 2015

FORMACIÓ A PALLEJÀ EN RACONS COOPERATIUS. JOCS DE TAULA EN LA RESOLUCIÓ DE PROBLEMES

Continuem el curs de formació que estem realitzant a l’escola La Garalda de Pallejà sobre els Racons Cooperatius aplicats a la resolució de problemes matemàtics a 1r de Primària.
En la sessió que us presentem hem descobert, tot jugant,  les múltiples possibilitats dels jocs de taula en la resolució de problemes matemàtics. Per  fer-ho en presentat sis jocs de taula diferents. En grups de quatre mestres han escollit el joc amb el que volien començar. Havíem d’analitzar els continguts que podíem treballar amb aquest joc de taula, matemàtics i no matemàtics, les competències que treballàvem i modificar les normatives i dinàmiques per tal de crear versions més senzilles i versions més complexes. D’aquesta manera, a partir de 6 jocs podíem aconseguir fins a 18 jocs diferents.




La proposta de jocs de taula que hem fet com a racó cooperatiu dins la resolució de problemes han estat:

Halli Galli (versió modificada)

1,2,3! Ahora me ves... (versió modificada)

Bata – Waff (versió modificada)

Uno (versió càlcul amb 5 cartes)

Ha donat temps a que cada grup pogués jugar i treballar sobre dos jocs. Les reflexions i propostes obtingudes a partir d’aquests jocs han estat molt interessants. El paper de la competitivitat ha sortit com una especial preocupació per alguns i algunes mestres.
Destacar la participació i el nivell d’implicació del claustre. Esperem els hagi sigut d’utilitat!


David Sánchez

No hay comentarios:

Publicar un comentario