domingo, 24 de enero de 2016

DIARIWIN. L'ÚNIC DIARI INFANTIL (8-12 anys), DIGITAL I EN CATALÀ!

Aquesta setmana us presentem un recurs que, per la seva enorme utilitat, mereix una entrada en aquest blog...i alguna cosa més. Es tracta d’un diari digital, un recull de notícies classificades per temes, per a infants d’entre 8 i 12 anys i, com ells mateixos diuen, per les seves famílies. Un diari familiar!

Us parlo de Diariwin, una iniciativa de Josep Lluis Silva i altres periodistes interessats en l’educació, que presenta tot un seguit de notícies en un format molt clar i entenedor dirigit al públic infantil i a les famílies que volen que els seus fills i filles estigui informats. Les seves referències són els dos informatius infantils més antics del món, el Newsround de la BBC i Behind the News de l'Australian Brodcasting Corporation. 







Diariwin organitza les notícies en diverses seccions: Món, Esports, Animals, Videojocs (tots amb un marcat tarannà educatiu), Jocs per jugar online, Espectacles, Serials, Concursos, Espai Social (una mena de xat/fòrum...) i Entrevistes (l’última a en Roger Mas).
Per a que us feu una idea us passo l’enllaç de les últimes notícies aparegudes al diari:

·        Iran es connectarà al sistema bancari mundial en setmanes, Divendres 22 de gener.
·        Microsoft promourà la versió escolar de Minecraft, Divendres 22 de gener.

Educativament parlant les possibilitats són infinites. Tenim, com a mestres, tot un seguit de documents de lectura, propers, reals, motivadors, funcionals, de lectura senzilla, variats, actuals, amb enllaços, amb possibilitat d’aprofundir, de cercar, d’investigar,... Insisteixo, les possibilitats són infinites pel que fa al desenvolupament de les Competències bàsiques de l’àmbit lingüístic i, en general, per poder treballar les Competències Bàsiques en el seu conjunt.

Reiterant la nostra aposta pedagògica pels Racons Cooperatius, a algú se li acut un, o més, racó de Llengua, o d’altres àrees, a partir d’aquest recurs? El publicarem i el compartirem!

ateneueducatiu14@gmail.com

David Sánchez Sánchez

No hay comentarios:

Publicar un comentario