domingo, 20 de septiembre de 2015

XERRADA SOBRE ELS RACONS COOPERATIUS A L’ÀREA DE MATEMÀTIQUES

El passat 9 de setembre vam tenir la sort de poder realitzar una xerrada informativa al claustre de l’escola La Garalda de Pallejà. Aquesta xerrada tractava sobre els racons cooperatius a primària aplicats  a l’àrea de matemàtiques, a la resolució de problemes.

La xerrada la vam estructurar de la següent manera:

  • Presentació.
  • Dinàmica de racons cooperatius aplicada a la resolució de problemes.
  • Valoració de la dinàmica i de la metodologia de racons cooperatius: punts forts i punts febles.
  • Racons cooperatius i competències bàsiques. Possibilitats a d’altres àrees.

       A la dinàmica de racons cooperatius els i les mestres del claustre de l’escola van poder viure el funcionament dels racons. Van fer grups de treball, van posar noms als diferents grups i van poder escollir entre 5 racons diferents, cinc situacions-problema diferents (numeració, pensament, investigació/cerca, papiroflèxia i joc de taula).


A la valoració vam poder parlar, breument, sobre els punts forts i punts febles dels racons cooperatius. En aquesta part de la xerrada van sortir aspectes i neguits força interessants

Per acabar vam poder establir vincles amb les competències bàsiques i amb d’altres aspectes que, de manera directa o indirecta, apareixien i es treballaven amb aquesta metodologia i que beneficiaven de forma general a tot l’alumnat i a la dinàmica de l’aula. També vam intentar transmetre les possibilitats dels racons cooperatius en d’altres àrees com les llengües o el Coneixement del Medi.

Per a nosaltres va estar  una  experiència molt positiva poder compartir amb el claustre de l’escola La Garalda el nostre treball i esperem que fou de la mateixa manera pels i les mestres de l'escola. .

La propera a la Universitat de Barcelona!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario