domingo, 18 de septiembre de 2016

RACÓ COOPERATIU A L'ÀREA DE MATEMÀTIQUES: EL JOC DELS GRATACELS


Avui us proposem un Racó Cooperatiu en l'àrea de matemàtiques per al Cicle Superior. Perfectament podria utilitzar-se a l'ESO i, en funció de l'exigència, en nivells més alts. Avui us proposem el PUZLE DELS GRATACELS.

Aquest puzle/joc/problema consisteix a col·locar 4 tipus d'edificis, de diferents alçades, en una quadrícula de 4x4 seguint una indicació numèrica que es troba a cada fila i columna. Aquest número (1,2,3 i 4) indica els edificis que es poden veure des d'aquella ubicació. Així el número 1 vol dir que, des d'allà, només es veu un edifici i, per tant, que allà va col·locat l'edifici més alt. Edifici que tapa la visió dels altres tres.



El podem trobar en format joc interactiu o bé en format físic (manipulable). També es pot construir i treballar altres aspectes de les competències bàsiques. 


Heus aquí les instruccions formulades per alumnes de 6è de l’escola Els Pins de Castelldefels. (Des d’aquí una salutació al Rafael, la Milena, la Paula i en Jordi) 



Per a qui tingui interès en aspectes matemàtics, és un joc basat en els quadrats llatins. Els Sudokus són casos especials de quadrats llatins.


David Sánchez

No hay comentarios:

Publicar un comentario