martes, 20 de enero de 2015

EL MENJAR I LES MENTIDES PODRIDES

Venim d’unes dates on l’alimentació pren un paper primordial, per excés o per promeses de no abusar-ne tant. Al voltant del fenomen alimentari us fem difusió d’una bona iniciativa, la web “mentida podrida”


És un campanya de l’entitat Veterinaris sense Fronteres-Justícia Alimentària Global  on ens alerten dels trucs publicitaris més emprats en relació amb el menjar. Per tant ens fan adonar del que hi ha darrere de conceptes com natural, sa, casolà, enriquit, light...

També podem votar al pitjor anunci publicitari d’alimentació, a la secció “anuncis rancis”.

Inclou a la versió en català una guia didàctica pel professorat de Primària que té el següent objectiu és fomentar entre l’alumnat el coneixement i la presa de consciència sobre de quina manera la cadena de producció, comercialització, distribució i consum d’aliments a nivell global i local, així com els nostres hàbits de consum, influeixen en el desenvolupament de les nostres comunitats, en la salut i en el medi ambient. 








Per ampliar informació/reflexió també podem fer un cop d’ull al documental Nuestro Veneno Cotidiano .

Imagino que a hores d’ara, ningú dubta de la gran influència que té la publicitat sobre nosaltres atès que és tan present com l’aire que respirem; així com de la necessitat de treballar-la en sentit ampli des de l’escola. Tant pel que fa a la seva comprensió com a la producció de la mateixa.

Per ampliar/complementar/com alternativa a aquest treball de publicitat i alimentació que proposen a la guia didàctica; a classe/casa es pot fer un treball interdisciplinar sobre l’origen dels productes que mengem i els km que han de recórrer per arribar a les nostres llars. És un treball interessant que ens permet treballar des de matemàtiques, llengua (com sempre), a aspectes més de Medi com la sobirania alimentaria (també explicada a la web mentida podrida, es pot ampliar informació al vídeo Sobirania alimentària al Brasil), les migracions, geografia, ecologia (petjada ecològica). 

Josep Maria López Madrid

No hay comentarios:

Publicar un comentario