jueves, 19 de octubre de 2017

SEGUIM... UN INSPECTOR D’ENSENYAMENT DIU QUE S’ADOCTRINA A LES ESCOLES

Seguim immersos en el seguit, i no sé si del tot casual, reguitzell de notícies que asseguren que a Catalunya s’adoctrina a les escoles. Per mostrar una prova, el diari el Mundo ha entrevistat un inspector d’ensenyament que denuncia com a testimoni que així és. El titular no pot ser més eloqüent soy inspector de Barcelona y sí, se adoctrina en los colegios curiosament només apareix i es posiciona com a funcionari i inspector. Malauradament el diari no ha tingut temps de contextualitzar a la persona que entrevista. Els donarem un cop de mà gràcies a internet. 

Aquest inspector s’havia manifestat a favor del bilingüisme, a Catalunya sovint és una manera suau de manifestar-se a favor del castellà i contra el català. Alhora, havia anat més d’un cop a llistes d’UPD  partit que havia manifestat habitualment una animadversió contra les particularitats dels “regionalismes”. No en va, es considerava i per això van parlar d’anar plegats a eleccions que era un partit germà de Ciudadanos. Si recordeu aquest partit, on ara militen molta gent d’UPD,  fa pocs dies al Congrés dels Diputats ha intentat aconseguir recolzaments polítics en una moció contra l’adoctrinament a les aules a Catalunya. El seu intent no tan sols ha aconseguit arguments contundents en la seva contra, sinó que només haaconseguit el recolzament d’UPN.

No he tingut temps d’investigar-ho però imagino que el mundo haurà publicat que 36 dels 37 inspectors d’ensenyament a la ciutat de Barcelona, acusen al seu company d’acusacions no fonamentades i partidistes. Semblaria un bon moment per parlar del paper de la inspecció al sistema educatiu (es podria començar per explicar que molts inspectors i inspectores no saben que passa dins les aules perquè no hi entren mai, i si ho fan, pocs amb aquest ànim. Jo diria que en 15 anys no n’he conegut en primera persona cap cas), però no ho faré avui per no desviar-me del tema. Tan sols poso un comentari que apareixia al diari Ara en sortir la queixa de la resta d’inspectors. Ho firma usuari OSLAD

He estat durant vint anys donant classe. Primer, a BUP/COU. Després, a ESO/BATXILLERAT. En aquests moments, fa deu anys que vaig decidir canviar d’activitat professional.
Desde la distància i la perspectiva lògica que dóna el temps, puc ben bé dir, que si hi ha un problema greu a l’Ensenyament´són sens dubte els Inspectors:
Actuen com una mena de versió tronada i ridícula d’un vigilant de zona d’aparcament. Són d’un fariseisme malaltís, s’obsessionen per coses formals que només els qui pateixen de la síndrome bsessiva compulsiva, els podrien entendre. Ras i curt: Un Inspector és la xacra més gran de l’Ensenyament. I se de què parlo. I podria posar noms. Alguns d’ells ja feliçment jubilats, per la felicitat de tots.

Perdó, notícia de darrera hora en Jordi Barberà ens està convencent ara de que sí que s’adoctrina. Llegiu A les escoles catalanes s'adoctrina? I tant que sí. S'obliga a assistir-hi vestit, a acceptar els principis bàsics del capitalisme i del consumisme (un sistema depravat que destrueix el planeta sense immutar-se i que cada dia condemna milions 

Josep Maria López Madrid

No hay comentarios:

Publicar un comentario