domingo, 11 de diciembre de 2016

EL CRONÒMETRE A L’AULA

El cronòmetre on line  lés un senzill i útil recurs educatiu per les nostres aules. Introduir la variable temps no és tan sols treballar el temps, que no està gens malament, a més ho podem fer de manera inductiva per treballar minuts, segons, hores, centèsimes… , és a dir, no cal dedicar una gran explicació abans, es proposa directament com a eina de treball i durant les activitats es van resolen els dubtes, a banda que se’ls pot demanar que et facin canvis d’unitats amb el temps final que hagin fet servir.

La pressió del temps com sabem pels concursos és un element que afegeix/pot afegir emoció a les nostres activitats i el podem fer servir per treballar la velocitat lectora de manera més lúdica, tan a nivell individual com per grups (que posteriorment pot prendre forma de gràfica). A més, aquest pràctic recurs d’internet, permet cronometrar la mateixa activitat a diferents nens/es oferint-nos alhora el temps de cadascú i el temps global fet servir.

Un exemple: amb alumnat de SEP, llegint el mateix fragment d’una cançó durant algunes sessions amb el cronòmetre, baixaven una mitjana de 15 segons. No deixa de ser un entrenament amb una certa gràcia, en la que es pot competir amb un mateix, i on sempre guanya tothom.
Els usos són variats i sempre educatius quan els pensem bé: concurs, velocitat lectora individual o grupal, comprovació empírica del temps perdut/aprofitat a l’aula... amb una important dosi d’autonomia, autoregulació, emoció...


Josep Maria López Madrid

No hay comentarios:

Publicar un comentario